Aktives Mitglied des Netzwerks der Menschenrechtsverteidiger (Azadagi)

عکس من
Aktives Mitglied des Netzwerks der Menschenrechtsverteidiger (Azadagi)

Pages

۱۴۰۳ اسفند ۹, پنجشنبه

شمار اعدام‌شدگان در زندان قزلحصار کرج به ۹ تن افزایش یافت

 


خبرگزاری هرانا – سحرگاه روز گذشته، زندان قزلحصار کرج شاهد اجرای حکم اعدام دستکم ۹ زندانی بود. از میان این افراد، پنج زندانی در پرونده‌هایی جداگانه با اتهام قتل، یک زندانی از بابت اتهام محاربه از طریق مباشرت در سرقت مسلحانه و سه زندانی از بابت تجاوز به چوبه دار آویخته شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه روز چهارشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۳، دستکم ۹ زندانی در زندان قزلحصار کرج اعدام شدند.

هویت چهار تن از آنها مصیب عزیزی، سجاد اقبالی، بهمن هوشمند، اهل همدان و علیرضا بساطی نیا، اهل ایلام توسط هرانا احراز شده است. این زندانیان پیشتر در پرونده‌های مجزا، از بابت اتهام قتل بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند.

پنجمین زندانی اعدام شده، در این زندان که هویتش تاکنون احراز نشده، پیشتر به اتهام محاربه از طریق مباشرت در سرقت مسلحانه به اعدام محکوم شده بود.

همچنین، سایت ایونانیوز که از رسانه‌های رسمی است، از اجرای حکم ۴ زندانی دیگر خبر داد.

این رسانه اعلام کرد که مردی  در سال ۱۴۰۱ در پی یک درگیری ساده با همسایه خود، دست به قتل زد و توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شد. او سحرگاه دیروز به چوبه دار آویخته شد.

در این گزارش به جزئیات بیشتر در خصوص سه زندانی که از بابت اتهام تجاوز اعدام شده‌اند، اشاره‌ای نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱ ژانویه ۲۰۲۴ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴، دستکم ۹۳۰ زندانی شامل ۵ کودک-مجرم در زندان های ایران اعدام شدند. این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۴.۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم ۴ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین در این مدت، ۲۱۴ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۵۴ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.


منبع: خبرگزاری هرانا

نیره بهنود به 5سال حبس محکوم شد



نیره_بهنود، زندانی سیاسی محبوس در زندان_اوین، توسط دادگاه انقلاب تهران به پنج سال حبس محکوم شد.

بر اساس حکمی که توسط دادگاه انقلاب تهران صادر شده، خانم بهنود از بابت اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی از طریق عضویت در گروه‌های مخالف نظام به پنج سال حبس محکوم شده است.


قانون اساسی :

اصل ۲۲-رعایت حقوق ذاتی و شهروندی

اصل ۳۲-عدم توقیف،حبس،تبعید غیر قانونی

اصل۳۴-رعایت حقوق انسانی توسط قانون


اعلامیه جهانی حقوق بشر:  

ماده ۸- رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹- عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی


منبع : کانون دفاع از حقوق بشر در ایران  

۱۴۰۳ اسفند ۸, چهارشنبه

سکینه پروانه، زندانی سیاسی: برای لغو مجازات اعدام یک‌صدا می‌شویم

 



سکینه پروانه، زندانی سیاسی، در نامه‌ای از زندان، با روایت تجربه زیسته خود با زنان زندانی محکوم به اعدام نوشت که وقتی کسی زیر حکم اعدام است، نباید پرسید چه کار کرده است. او تاکید کرد که برای لغو اعدام، باید در مقابل هر حکم مرگی، کنار خانواده‌های محکومان، «نه به اعدام» را فریاد زد.

پروانه در این نامه که نسخه‌ای از آن چهارشنبه هشتم اسفند به ایران‌اینترنشنال رسید، با اشاره به این‌که تا امروز حدود هشت سال از عمر خود را در زندان‌های مختلف جمهوری اسلامی محبوس بوده است، روایتی از اجرای احکام مرگ و تاثیراتی که می‌تواند تا سال‌ها بعد بر اطرافیان و آشنایان فرد محکوم به مرگ بر جای بگذارد، ارائه کرد.

این زندانی سیاسی با بیان این‌که طی این سال‌ها با محکومان به مرگ بسیاری با اتهامات سیاسی و غیرسیاسی که «برخی سربه‌دار شدند و شماری با سایه مرگ بر سرشان تحمل حبس می‌کنند»، زندگی کرده است، نوشت که یک زندانی محکوم به مرگ در تمام لحظات، طناب دار را بر گردن خود می‌بیند.

او از وریشه مرادی، پخشان عزیزی، شریفه محمدی، مهدی حسنی، بهروز احسانی و محمدجواد وفایی‌ ثانی، به‌عنوان برخی از زندانیان سیاسی در خطر اعدام یاد و تاکید کرد حکومت‌هایی که دچار فساد هستند و مشروعیتی ندارند، با استفاده از مجازات اعدام و مشروع نشان دادن آن، مخالفان سیاسی خود را به راحتی حذف می‌کنند.


منبع : ایران اینترنشنال

فیلم کاناپه در تاربخ ۷ اسفند ۱۴۰۳ به صورت غیرقانونی و قاچاق در یوتیوب منتشر شد

 


کاناپه فیلمی به کارگردانی، نویسندگی و تهیه‌کنندگی کیانوش عیاری محصول سال ۱۳۹۵ است. این فیلم به دلیل استفاده بازیگران زن از کلاه گیس به‌جای حجاب توقیف و منتشر نشد.ین فیلم روایت خانواده پدری میانسال است که کاناپه‌ای را کنار خیابان پیدا کرده و آن را به خانه می‌برد اما در روز خواستگاری دخترش، معلوم می‌شود این کاناپه اسقاطی، متعلق به خانوادهٔ داماد آینده‌اش بوده. 
 حالا این فیلم به صورت غیر قانونی در یوتیوب منتشر شده است.


۱۴۰۳ اسفند ۶, دوشنبه

بازداشت شش شهروند میاندوآبی توسط نیروهای امنیتی





 صدیق عباس‌نژاد، هزاد برجسته، کیوان برجسته، شهاب توان، نیما قربان‌ زاده و خالق رحیمی، شهروندان ساکن میاندوآب توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.هویت این شهروندان که همگی اهل میاندوآب هستند؛ صدیق عباس‌نژاد، اهل روستای «قلعه هلاکوخان»، بهزاد برجسته، کیوان برجسته، شهاب توان، نیما قربان‌زاده، اهل روستای «ابراهیم‌آباد» و خالق رحیمی، اهل روستای «گاومیش‌گلی» و ساکن روستای «شین‌آباد»، گزارش شده است.بر اساس این گزارش، این افراد بامداد روز جاری، توسط نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضائی در منازل شخصی خود بازداشت شده‌اند.تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه آنها اطلاعی حاصل نشده است.


قانون اساسی :

اصل ۲۲-رعایت حقوق ذاتی و شهروندی

اصل ۳۲-عدم توقیف،حبس،تبعید غیر قانونی

اصل۳۴-رعایت حقوق انسانی توسط قانون


اعلامیه جهانی حقوق بشر:  

ماده ۸- رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹- عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

منبع : کانون دفاع از حقوق بشر در ایران


۱۴۰۳ اسفند ۵, یکشنبه

اعتراض گروهی از بازنشستگان به وضعیت نامناسب معیشتی

 بازنشستگان در تعدادی از شهرهای ایران در اعتراض به وضعیت نامناست معیشت دست به تجمع زدند


گروهی از بازنشستگان فولاد ، معدن و تامین اجتماعی در پی اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی خود در شهرهای مختلف ایران دست به تجمع زدند.

این درحالی است که جمهوری اسلامی ایران با ادامه چالش های برزگ اقتصادی پیش روی خود  که روز به روز در حال افزایش است دیگر قادر به برآورده کردن حتی بخش کوچکی از انتظارات این قشر از جامعه نیست. بازنشستگان معترض در تجمع و راهپیمایی خود در اصفهان، شعارهایی چون «نه مجلس، نه دولت / نیستند به فکر ملت» و «دشمن ما همین‌جاست / دروغ می‌گن آمریکاست» سردادند.

آن‌ها ضمن اعتراض به وضعیت معیشتی نامناسب خود، خواستار اجرای همسان‌سازی واقعی تا زمان تعیین سبد معیشت، برداشتن سقف حقوق و پرداخت افزایش ۶۵ درصدی مستمری شدند.

درمان رایگان و پرداخت عیدی معادل حداقل دو برابر حقوق، از دیگر مطالبات بازنشستگان صنعت فولاد و معدن عنوان شده است.

خبرگزاری ایلنا پنجم اسفند گزارش داد بازنشستگان صنعت فولاد در اصفهان با حضور در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی، خواستار اصلاح همسان‌سازی و تامین منابع مالی آن شدند.

این بازنشستگان با در دست گرفتن بنرهایی، خواهان تامین منابع اجرای قانون همسان‌سازی در برنامه هفتم توسعه شدند و تاکید کردند اجرای اولین مرحله متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان فولاد، حداقل به هفت هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد که دولت جمهوری اسلامی باید آن را تامین کند.

بازنشستگان صنعت فولاد پیش از نیز بارها در اعتراض به رسیدگی نکردن صندوق بازنشستگی فولاد به مطالباتشان دست به تجمع اعتراضی زده بودند.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید


خواستار لغو اتهامات قضائی از فیلم کیک محبوب من

 تعداد زیادی از سینما گران و فیلم سازان ایران و جهان خواستار لغو اتهامات  قضائی  " کیک محبوب من شدند 






صدها سینماگر شناخته‌شده از کشورهای مختلف جهان از مقامات جمهوری اسلامی خواستند به اتهامات قضائی علیه سازندگان فیلم «کیک محبوب من» پایان دهند.
۳۰۰ سینماگر با آغاز یک کارزار آنلاین در بیانیه‌ای خواستار آن شدند که بدون هیچ قید و شرطی اتهامات مطرح شده علیه مریم مقدم و بهتاش صناعی‌ها لغو شود.
مریم مقدم و بهتاش صناعی‌ها، سازندگان «کیک محبوب من»،‌ ۲۴ بهمن‌ماه خبر دادند که باید روز ۱۱ اسفند بر اساس اتهاماتی چون «تبلیغ علیه نظام، تهیه و تولید و تکثیر فیلم با محتوای مبتذل، جریحه‌دار کردن عفت و اخلاق عمومی و نمایش فیلم بدون داشتن پروانه نمایش و عرضه» محاکمه شوند.

رسانه‌های داخلی ایران پس از آن اعلام کردند لیلی فرهادپور، بازیگر این فیلم، نیز در همین روز و بر اساس اتهامات مشابه به دادگاه انقلاب تهران احضار شده است.

برگرفته از سایت رادیو فردا


۱۴۰۳ اسفند ۳, جمعه

حمایت کانون صنفی معلمان ازاعتراضات دانشجویان به قتل امیرمحمد خالقی

 

کانون صنفی معلمان: اعتراض به قتل امیرمحمد خالقی فریاد برای مرگ حقوق انسانی است



کانون صنفی معلمان در بیانیه‌ای در حمایت از اعتراضات دانشجویان به «قتل امیرمحمد خالقی و عدم تامین امنیت»، نوشت: «این اعتراضات تنها واکنش به مرگ یک فرد نیست بلکه فریادی است برای مرگ حقوق انسانی، عدالت و امنیت»

۱۴۰۳ اسفند ۲, پنجشنبه

آغاز بیست و ششمین سال فعالیت کانون دفاع از حقوق بشردر ایران

 گردهمائی به مناسبت آغاز بیست و ششمین سال فعالیت کانون دفاع از حقوق بشر در ایران در تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۲۵



ادامه را در صفحه کانون ببینید : 

https://bashariyat.org/?p=35929



بیانیه‌ای مشترک : «نسرین ستوده»، فعال حقوق‌بشر و «صدیقه وسمقی»، اسلام‌پژوه،در مورد احکام اعدام برای سه زن زندانی سیاسی...

 «نسرین ستوده»، حقوق‌دان و فعال حقوق‌بشر و «صدیقه وسمقی»، اسلام‌پژوه، در بیانیه‌ای مشترک صدور احکام اعدام برای سه زن زندانی سیاسی را محکوم کرده و آن را انتقام حکومت جمهوری اسلامی از جنبش «زن، زندگی، آزادی» دانستند.


در این بیانیه که روز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ منتشر شده آمده است: «سه زن در ایران محکوم به اعدام شده‌اند. «پخشان عزیزی»، «وریشه مرادی» و«شریفه محمدی» این احکام انتقامی آشکار از جنبش «زن، زندگی، آزادی» است که در پی قتل حکومتی مهسا و در دفاع از حق انتخاب پوشش به وقوع پیوست.»

بیشتر بخوانید: https://iranwire.com/fa/news-1/139121