Aktives Mitglied des Netzwerks der Menschenrechtsverteidiger (Azadagi)

عکس من
Aktives Mitglied des Netzwerks der Menschenrechtsverteidiger (Azadagi)

Pages

۱۴۰۴ اردیبهشت ۲۹, دوشنبه

خواسته «گروگان‌های پیشین» برای زنده بازگردان احمدرضا جلالی به سوئد

 


بیش از ۲۰ زندانی پیشین دوتابعیتی و غیرایرانی که تجربه حبس در ایران را دارند، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به نخست‌وزیر سوئد خواستار اقدام جدی این کشور برای آزادی احمدرضا جلالی شده‌اند؛ پژوهشگری که بیش از ۹ سال است با حکم اعدام در زندان اوین محبوس است.

خودکشی یک نوجوان ۱۵ ساله در دهدشت



یک نوجوان ۱۵ ساله ساکن دهدشت، اقدام به خودکشی کرد و جان خود را از دست داد.
هویت این نوجوان، مهربد بیژنی‌نژاد، ۱۵ ساله و ساکن دهدشت، احراز شده است.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این نوجوان، ضمن تایید این موضوع گفت: “مهربد که قهرمان کاراته بوده، هفته گذشته با شلیک اسلحه به زندگی خود پایان داده است.”
بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی پنج سال گذشته دست‌کم ۳۳۹ مورد خودکشی کودکان ثبت شده است. تنها در سال گذشته، ۵۸ مورد خودکشی میان کودکان گزارش شده است که این اطلاعات از رسانه‌های رسمی و گزارش‌های هرانا به دست آمده است. باید توجه داشت که برخی از این موارد به دلیل ملاحظات فرهنگی، تعصبات خانوادگی و ترس از خدشه‌دار شدن آبروی خانواده‌ها، به‌طور رسمی اعلام یا اطلاع‌رسانی نمی‌شوند.

آمار ثبت‌شده خودکشی کودکان در سال‌های اخیر به ترتیب شامل ۶۲ مورد در سال ۱۴۰۲، ۵۲ مورد در سال ۱۴۰۱، ۹۲ مورد در سال ۱۴۰۰ و ۷۵ مورد در سال ۱۳۹۹ بوده است.


۱۴۰۴ اردیبهشت ۲۲, دوشنبه

کتاب چهار اثر از فلورانس_اسکاول_شین

 


همیشه از انسان موفق می پرسند: "راز موفقیتتان چیست؟"

اما هرگز از انسان شکست خورده نمی پرسند: "راز شکستتان چیست؟"

دلیل آن آشکار است و تازه درخور توجه نیز نیست.

همه می خواهند بدانند چگونه دَرِ مخفیِ توفیق را بگشایند.

برای هرانسانی توفیقی هست. هرچند که انگار این توفیق در پس در یا دیواری پنهان شده است.

اکنون از حصار اریحای تو که تو را از توفیق جدا کرده می گوییم.

تقریبا همه پیرامون اریحای خود حصاری بنا کرده اند.

این شهری که نمی توانید وارد آن شوید صاحب گنجهایی عظیم و توفیق الهی و مراد دلتان است!

اکنون ببینیم چگونه حصاری پیرامون اریحای خود بنا کرده اید. اغلب این حصار، حصار نفرت است. نفرت از کسی یا نفرت از اوضاع و شرایطی، راه خیر و خوشی را مسدود می کند.

اگر شکست خورده باشید و به موفقیت دیگری نفرت بورزید، راه موفقیت خود را مسدود می کنید.

برای خنثی کردن رشک و نفرت، تکرار این عبارت را توصیه می کنم:


"اکنون خدا نه تنها آنچه را که برای دیگران کرده، بلکه بیش از آن را نیز برایم می کند."🍃🍃🍃


از کتاب چهار اثر

فلورانس_اسکاول_شین


احمدرضا جلالی ،پزشک و پژوهشگر سوئدی-ایرانی که در ایران به اعدام محکوم شده است.

 


وکیل احمدرضا جلالی علام کرد: که آقای جلالی پس از حمله قلبی هفته گذشته از مراقبت مناسب پزشکی محروم شده است.


همسر آقای جلالی روز جمعه اعلام کرده بود که این پژوهشگر در زندان اوین تهران دچار حمله قلبی شده است. احمدرضا جلالی که در سال ۲۰۱۷ به اتهام «جاسوسی» به اعدام محکوم شد و در دوران حبس تابعیت سوئد را دریافت کرد، به گفته وکیلش همچنان از مراقبت‌های لازم برخوردار نشده است.

نیکا رستمی، وکیل جلالی در سوئد، روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت به خبرگزاری فرانسه گفت: «ماهیت این نوع بیماری نیازمند انجام آزمایش‌های مختلف در بیمارستان، از جمله نوار قلب است، اما چنین مراقبت‌هایی تاکنون ارائه نشده است.»

به گفته رستمی، جلالی روز جمعه توسط یک پزشک و روز شنبه توسط یک متخصص معاینه شد که هر دو حمله قلبی را تأیید کردند. او افزود: «وی تنها مراقبت‌های اولیه دریافت کرده، اما از دریافت مراقبت‌های لازم محروم مانده است.»

رستمی همچنین اظهار داشت که مقامات زندان وعده داده‌اند تجهیزات پزشکی برای انجام آزمایش‌ها به زندان منتقل شود، اما این وعده هنوز عملی نشده است. او هشدار داد که با وجود نبض پایین جلالی، مراقبت‌های تخصصی همچنان ارائه نشده و وضعیت عمومی سلامت او نامناسب است.
ماریا مالمیر اِستِنِرگارد، وزیر خارجه سوئد، روز جمعه اعلام کرد که در گفت‌وگویی فوری با همتای ایرانی خود خواستار ارائه مراقبت‌های لازم برای جلالی شده است. او همچنین بار دیگر درخواست سوئد برای آزادی جلالی را تکرار کرد.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، روز شنبه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که جلالی «به خدمات پزشکی دسترسی دارد» و سوئد را به تضعیف روابط میان دو کشور متهم کرد. او افزود: «به جای پیشروی به سوی بن‌بست، از همتای سوئدی خود می‌خواهم که در تصمیماتی که ما را به این نقطه رسانده، تجدید نظر کند.»

عراقچی همچنین احمدرضا جلالی را «یک مجرم محکوم» نامید و از تصمیم سوئد برای اعطای تابعیت به او، «پس از صدور حکم»، انتقاد کرد. ایران تابعیت دوگانه را به رسمیت نمی‌شناسد.

در ژوئن ۲۰۲۴، تهران دو شهروند سوئدی زندانی در ایران را در ازای آزادی حمید نوری، مقام سابق زندان‌های ایران که در سوئد به حبس ابد محکوم شده بود، آزاد کرد، اما جلالی شامل این تبادل نبود.

کشورهای غربی مدت‌هاست ایران را متهم می‌کنند که از بازداشت شهروندان خارجی با اتهامات واهی به عنوان اهرمی برای امتیازگیری استفاده می‌کند.

فشارهای امنیتی بر سازندگان فیلم «یک تصادف ساده»

 



فشارهای امنیتی بر سازندگان فیلم «یک تصادف ساده» آخرین اثر جعفر پناهی، فیلمساز مخالف حکومت جمهوری اسلامی، در آستانهٔ برگزاری جشنوارهٔ فیلم کن شدت گرفت.

یک منبع مطلع به رادیو فردا گفت از حدود یک هفته پیش و همزمان با نزدیک شدن به برگزاری هفتادوهشتمین دورهٔ جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم کن، فشارهای امنیتی بر گروه سازندهٔ فیلم «یک تصادف ساده» افزایش یافته است و همچنان ادامه دارد.

بر اساس این گزارش، تماس‌هایی از سوی نهادهای امنیتی با برخی از سینماگرانی که در تولید این فیلم نقش داشته‌اند برقرار شده و برخی از آنان نیز برای ارائه توضیح احضار شده‌اند.

این تماس‌ها باعث افزایش نگرانی‌ها در خصوص احتمال ایجاد مانع برای سفر و حضور این افراد در یکی از معتبرترین رویدادهای سینمایی جهان شده است.

آخرین فیلم جعفر پناهی قرار است هفتهٔ آینده در بخش مسابقه کن به نمایش در آید. جعفر پناهی این فیلم را بدون دریافت مجوزهای حکومتی و همچنین بدون رعایت حجاب اجباریِ بازیگران زن در ایران ساخته است.

۱۴۰۴ اردیبهشت ۱۸, پنجشنبه

نکته ای برای خودمون ...




 از لحاظ روانشناسی ما این وظیفه رو نداریم که...

۱. همه‌ی آدم‌ها رو نجات بدیم یا بهشون کمک کنیم.

۲. کاری کنیم که همه تو هر شرایطی از ما خوششون بیاد.

۳. همه‌ی کارها رو خودمون به دوش بکشیم.

۴. همه رو راضی نگه داریم.

۵. همیشه همه‌چیز رو به تنهایی تو خودمون نگه داریم.


بلکه وظیفه‌ی ما اینه که...

۱. به همه محبت کنیم.

۲. خود واقعیمون باشیم.

۳. بیشتر از بقیه روی خودمون تمرکز کنیم.

۴. عقاید و نظرات خودمون رو داشته باشیم.

۵. گهگاهی یه وقفه به خودمون بدیم و نفس عمیق بکشیم.

من یک کارگرم ...


 برای جان دادن

افتادن در کوره‌ی داغ صنعتی،

آوارِ معدنی فرسوده در اعماق زمین،

و یا سقوط از ارتفاع 

در ساختمانی چندطبقه،

چه تفاوتی می‌کند؟

من یک کارگرم

و از تمام این‌ها که جان سالم به‌ در ببرم

روزی، ناامیدی چشمان معشوقه‌ام

مرا از پا در خواهد آورد...

گزارش ماهانه؛ نگاهی اجمالی به وضعیت حقوق بشر – اسفند ماه ۱۴۰۳


 

گزارش ماهانه؛ نگاهی اجمالی به وضعیت حقوق بشر – اسفند ماه ۱۴۰۳

آنچه در پی می‌آید گزارش ماهانه و اجمالی از وضعیت حقوق بشر در ایران در دوره زمانی اسفند ماه ۱۴۰۳ است که به همت نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران تهیه شده است، این گزارش، تصویری گسترده و تکان‌دهنده از نقض حقوق بشر در ابعاد مختلف ارائه می‌دهد. از اجرای حکم اعدام تا نقض آزادی‌های فردی و اجتماعی، از خشونت نظامی و قضایی تا مشکلات کارگری و اعتراضات، همگی نشان‌دهنده چالش‌های جدی در زمینه رعایت حقوق بشر در ایران هستند. این گزارش همچنین بر میزان بالای اعدام‌ها، بازداشت‌ها، و محکومیت‌های سنگین بر اساس اتهامات مختلف تاکید دارد و نشان می‌دهد که این رویدادها در سراسر کشور گسترده‌اند.

خلاصه اجرایی

در طول اسفند ماه ۱۴۰۳، شاهد گستره‌ای از نقض‌های حقوق بشر در سراسر ایران بودیم. با ارزیابی‌های دقیق و گزارش‌های دریافتی، مجموعاً صدها مورد نقض حقوق بشر شناسایی و ثبت شده است که شامل نقض حقوق زندانیان، آزادی بیان، حق تحصیل، حقوق کودک، خشونت‌های خانگی، خشونت مبتنی بر جنسیت، بهداشت و محیط زیست، حقوق کار، و خشونت نظامی و قضایی می‌شود.

و باز هم زنکشی ...


 در ابتدای اردیبهشت ، فاطمه برخورداری، شهروند ساکن شهرستان سبزوار توسط همسرش به دلیل اختلافات خانوادگی با ضربات چاقو به قتل رسید. متهم هم اکنون در بازداشت به‌سر میبرد.

هویت وی، فاطمه برخورداری، مادر سه فرزند و معلم یکی از مدارس شهرستان سبزوار احراز شده است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده خانم برخورداری، ضمن تایید این خبر گفت: “همسر خانم برخورداری مردی بدگمان بود. آنها از مدت‌ها قبل جدا از یکدیگر زندگی میکردند. فاطمه بارها توسط همسرش مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود. روز حادثه همسرش با ضربات متعدد چاقو او را به قتل رساند. متهم پس از ارتکاب قتل، به پارکی در نزدیکی محل سکونتش رفت و نهایتا توسط ماموران انتظامی بازداشت شد.”

به گفته این منبع مطلع، دو فرزند بزرگ خانواده در تهران اقامت دارند و فرزند کوچک‌تر نیز با خانم برخورداری زندگی می‌کرد. همچنین، مادر خانم برخورداری چند سال پیش توسط پسرش که دچار اعتیاد به مواد مخدر بود، به قتل رسید.

۱۴۰۴ اردیبهشت ۱۴, یکشنبه

مردی که صدها مار او را گزیده‌اند و زنده مانده است...



طی ۱۸ سال صدها بار خود را در معرض نیش انواع مارها قرار داده و هنوز زنده است. نتیجۀ این پژوهش ممکن است به یافتن روش درمانی بهتری برای مارگزیدگی بینجامد.

به‌گزارش آسوشیتدپرس، این مرد با نام تیم فرید مدت‌ها است که شیفتۀ خزندگان و دیگر جانوران سمی است. او زمانی برای سرگرمی شخصی زهر عقرب‌ها و عنکبوت‌ها را می‌گرفت و از ده‌ها مار در خانه‌اش در ایالت ویسکانسین آمریکا هم نگهداری می‌کرد.

حالا اما او کارمند شرکتی است که در تلاش برای توسعۀ روش درمان مارگزیدگی است.

تیم فرید ابتدا با این امید که خود را در برابر نیش مار مصون کند و همچنین از روی «کنجکاوی ساده» شروع به تزریق دُزهای کوچکی از زهر مار به خودش کرد و سپس به‌تدریج مقدار آن را افزایش داد تا تحمل بدنش را بالا ببرد. سپس اجازه می‌داد مارها او را نیش بزنند.

خودش گفته است: «اوائل خیلی ترسناک بود، اما هرچه بیشتر این کار را انجام می‌دهی، بهتر می‌شوی و آرام‌تر با آن کنار می‌آیی.»

هیچ‌کس، به‌خصوص پزشکان و متخصصان چنین کاری را توصیه نمی‌کند، اما کارشناسان می‌گویند ظاهراً روش او با نحوۀ عملکرد بدن همخوان است.

وقتی سیستم ایمنی بدن در معرض سموم موجود در زهر مار قرار می‌گیرد، آنتی‌بادی‌هایی تولید می‌کند که می‌توانند سم را خنثی کنند. اگر مقدار زهر اندک باشد، بدن پیش از آن‌که مغلوب شود، واکنش نشان می‌دهد. و اگر قبلاً با آن زهر مواجه شده باشد، سریع‌تر واکنش نشان می‌دهد و مقدار بیشتری را تحمل می‌کند.

این مرد نزدیک به دو دهه در برابر نیش مار و تزریق زهر تاب آورده و هنوز یخچالی پر از زهر دارد. او در ویدئوهایی که در کانال یوتیوب خود منتشر کرده، آثار نیش متورم مارهایی چون مامبای سیاه، تای‌پن و کبرای آبی را روی بازویش نشان می‌دهد.

او می‌گوید: «می‌خواستم آستانۀ تحملم را تا نزدیکی مرگ پیش ببرم؛ جایی که عملاً لب مرز آن باشم و بعد از آن عقب‌نشینی کنم.»

با این اوصاف، تیم فرید از پیشنهاد کمک دادن به پژوهش علمی در این باره هم غافل نماند. او به هر دانشمندی که توانست پیدا کند ایمیل زد و از آن‌ها خواست میزان تاب‌آوری او در برابر زهر را که خودش ایجاد کرده، بررسی کنند.

بر پایۀ آمار سازمان جهانی بهداشت، هر سال حدود ۱۱۰ هزار نفر بر اثر نیش مار جان می‌سپارند.

تولید پادزهر اغلب هزینه‌بر و دشوار است و اغلب با تزریق زهر به پستانداران بزرگی چون اسب و سپس استخراج آنتی‌بادی‌های تولیدشده انجام می‌شود. این پادزهرها معمولاً فقط در برابر گونه‌های خاصی از مار مؤثرند و گاه به‌دلیل منشأ غیرانسانی خود واکنش‌های بدی در بدن ایجاد می‌کنند.

پیتر کوانگ از دانشگاه کلمبیا وقتی دربارۀ تیم فرید شنید، گفت: «این خیلی غیرعادی است. ما با فردی بسیار خاص روبه‌رو بودیم که در طول ۱۸ سال، آنتی‌بادی‌های شگفت‌انگیزی تولید کرده بود.»

در مطالعه‌ای که در نشریه Cell منتشر شد، کوانگ و همکارانش توضیح دادند که با خون منحصربه‌فرد فرید چه کرده‌اند. آن‌ها دو آنتی‌بادی شناسایی کرده‌اند که زهر بسیاری از گونه‌های مختلف مار را خنثی می‌کنند؛ با این هدف که روزی درمانی بسازند که مصونیتی گسترده فراهم کند.

این تحقیقات هنوز در مراحل ابتدایی است. پادزهر آزمایشی فقط روی موش‌ها امتحان شده و سال‌ها با آزمایش‌های انسانی فاصله دارد. ضمن آن‌که در برابر گروهی از مارها از جمله مامبا و کبرا گرچه این درمان امیدبخش ست، اما در برابر افعی‌ها مانند مار زنگی مؤثر نیست.

ماجراجویی فرید بدون دردسر و آسیب هم نبوده است. از جمله، او بعد از یکی از نیش‌های سخت ناچار شد بخشی از انگشتش را قطع کند. چند نیش دردناک کبرا هم او را به بیمارستان کشاند.

تیم فرید اکنون کارمند شرکت سنتی‌وَکس است که در تلاش برای توسعۀ این درمان است و خوشحال است که سفر ۱۸ ساله‌اش روزی می‌تواند جان انسان‌ها را در برابر نیش مار نجات دهد.

اما پیامش برای کسانی که ممکن است از او الگو بگیرند، بسیار صریح و ساده است: «این کار را نکنید.»

حجاب هوشمند به رشت هم رسید...

 

پس از اصفهان، تهران، وشیراز اکنون نوبت به شهر رشت رسیده تا شهروندانش با پیامک‌های هشدار دربارهٔ «رعایت نکردن حجاب» مواجه شوند، پیامک‌هایی که نه‌ فقط به رانندگان یا سرنشینان خودرو، بلکه به زنان عابر پیاده در سطح شهر نیز ارسال می‌شوند. گفته می‌شود که پیامک‌های هشدار حجاب توسط پلیس امنیت اخلاقی ارسال می‌شود، اما سیاست‌گذاری و هماهنگی آن به‌طور مشخص در حوزه فعالیت ستاد امر به معروف و نهی از منکر قرار دارد. این نهاد، با هماهنگی پلیس و نهادهایی مانند شهرداری، دادستانی و شورای فضای مجازی، اجرای طرح‌های موسوم به «حجاب هوشمند» را دنبال می‌کند. اما سخنگوی دولت در مقابل این پرسش گفته است نمی‌داند که این پیامک‌ها از سوی کدام نهاد، به زنان فرستاده می‌شود.

بندر رجایی شهر

 بر اساس بررسی‌های دقیق پزشک قانونی و با توجه به آزمایش‌های ژنتیک، حادثه بندر شهید رجایی تاکنون ۴۶ فوتی و ۱۱ مفقودی داشته است.

پیش از این، چون برخی از پیکر‌های پیدا شده به صورت چند جسد حمل و نقل شده بود گمان می‌شد که فوتی‌ها و مفقودان هفتاد تن باشد که اکنون پس از آزمایش‌های ژنتیک مشخص شده برخی از اجسادی که به عنوان پیکر‌های جداگانه در نظر گرفته شده بود، مربوط به یک پیکر بوده است.