Aktives Mitglied des Netzwerks der Menschenrechtsverteidiger (Azadagi)

عکس من
Aktives Mitglied des Netzwerks der Menschenrechtsverteidiger (Azadagi)

Pages

۱۴۰۴ فروردین ۱۳, چهارشنبه

وضعیت جسمانی وخیم وریشه مرادی

وریشه مرادی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام از رسیدگی پزشکی محروم است


وریشه مرادی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، با وجود وضعیت نامساعد جسمی و نیاز فوری به عمل جراحی، از رسیدگی پزشکی در زندان اوین و همچنین اعزام به بیمارستان محروم مانده است.

کمپین «آزادی وریشه مرادی» با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت محرومیت این زندانی سیاسی از رسیدگی پزشکی جان او را به خطر انداخته است.

بر اساس این گزارش، مرادی طبق نظر پزشک متخصص بیش از سه ماه است که نیاز فوری به جراحی و رسیدگی پزشکی مستمر دارد و این موضوع به تایید پزشکان زندان نیز رسیده و آن‌ها بر لزوم درمان فوری او در بیمارستانی خارج از زندان تاکید کرده‌اند.

در این شرایط با وجود وعده‌های مکرر مسئولان زندان اوین، مقامات قضائی و امنیتی تا این لحظه مانع رسیدگی درمانی به مرادی شده و از اعزام او به بیمارستان جلوگیری کرده‌اند.

ولی‌الله قدمیان از زندان اوین آزاد شد

 سه شنبه ۱۲ فروردین ماه، ولی‌الله قدمیان، شهروند بهایی که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می‌کرد، با مرخصی متصل به پایان محکومیت از این زندان آزاد شد.


آزادی آقای قدمیان امروز سه شنبه ۱۲ فروردین ماه، از زندان اوین با دریافت مرخصی متصل به آزادی صورت گرفته است.

پیشتر ولی‌الله قدمیان جهت تحمل دو سال حبس خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. در مهرماه ۱۴۰۲، آقای قدمیان توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، به دو سال حبس محکوم شده بود.

ولی‌الله قدمیان پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت را داشته است.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

۱۴۰۴ فروردین ۷, پنجشنبه

ممانعت از رسیدگی پزشکی و اعزام به مرخصی درمانی لیان درویش

 لیان درویش، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، علیرغم ابتلا به عفونت شدید کلیه و مثانه، از رسیدگی پزشکی و اعزام به بیمارستان محروم مانده است


 

خانم درویش به دلیل ابتلا به عفونت مثانه و کلیه، نیاز فوری به مراقبت‌های پزشکی دارد. با این حال مسئولان زندان اوین از اعزام او به مراکز درمانی جلوگیری می‌کنند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی، ضمن تایید این موضوع به هرانا گفت: «درخواست آزادی مشروط خانم درویش تأیید شده و زمان قانونی اجرای آن نیز فرارسیده است، اما مسئولان زندان از آزادی او خودداری می‌کنند. همچنین درخواست مرخصی چندروزه وی علیرغم موافقت اولیه، هنوز اجرایی نشده است. وعده‌های عملی‌نشده مسئولان باعث افزایش فشار روحی بر این زندانی شده است.»

این زندانی سیاسی در تاریخ ۲ اسفند سال ۱۴۰۲، جهت تحمل دوران محکومیت خود به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

لیان درویش در سال ۱۳۹۸ به طور غیابی در دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه به «علت عضویت در گروه‌های تلگرامی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه رژیم و نیز توهین به سران حکومت» به هشت سال حبس محکوم شد.

لیان درویش، مادر حدودا ۴۰ ساله و اهل استان گیلان، پیشتر از بابت اتهامات اجتماع و تبانی، توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام به مجموعا پنج سال حبس محکوم شده بود.

پایان مرخصی از زندان فرشته حسینی و پریسا یوسفی

 فرشته حسینی و پریسا یوسفی، از هواداران عرفان حلقه، روز گذشته با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشتند


بازگشت فرشته حسینی و پریسا یوسفی به زندان، روز گذشته با پایان ایام مرخصی آنها صورت گرفته است. این زندانیان روز یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳، به مرخصی اعزام شده بودند.

این دو زندانی زن به همراه نرگس خراسانی در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۴۰۳، جهت تحمل حبس بازداشت و راهی زندان اوین شدند.

آنها در یک پرونده مشترک به دلیل هواداری از مکتب عرفان حلقه در دادگاه انقلاب محاکمه شده بودند. فرشته حسینی به پنج سال حبس و نرگس خراسانی و پریسا یوسفی هر کدام به سه سال حبس محکوم شدند.

این افراد پیشتر در مردادماه ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و چندی بعد با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شده بودند.


۱۴۰۳ اسفند ۲۵, شنبه

نگرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل از وضعیت حقوق بشر در ایران

 



مای_ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق_بشر ایران، در گزارش جدید خود که بر اساس قطعنامه ۵۵/۱۹ شورای حقوق بشر ارائه شده، نسبت به وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرد. او در این گزارش به‌صورت رسمی خواستار اجازه سفر به ایران برای بررسی میدانی وضعیت حقوق بشر در این کشور شده است.  

وی با قدردانی از کنشگران و نهادهای غیردولتی برای همکاری در تهیه این گزارش، بار دیگر خواستار توقف اعدام‌ها و لغو مجازات عدام، به‌ویژه برای کودک‌مجرمان، شده است.


قانون اساسی :

اصل ۲۲-رعایت حقوق ذاتی و شهروندی

اصل ۳۲-عدم توقیف،حبس،تبعید غیر قانونی

اصل۳۴-رعایت حقوق انسانی توسط قانون


اعلامیه جهانی حقوق بشر:  

ماده ۳-حق حیات برای همه

ماده ۸- رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹- عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰-حق محاکمه قانونی برای همه 

ماده ۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

کانون دفاع از حقوق بشر در ایران 

آزادی مشروط اصغر نیکوکار؛ پایان نظارت الکترونیکی

 اصغر نیکوکار، زندانی سیاسی که اواخر اسفندماه سال گذشته تحت نظارت پابند الکترونیکی از زندان عادل آباد شیراز آزاد شده بود، روز پنجشنبه ۲۳ اسفندماه، به صورت مشروط از این محدودیت رها شده و پابند الکترونیکی او برداشته شد.


اصغر نیکوکار در آذرماه سال ۱۴۰۲ توسط شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز بابت اتهام اجتماع و تبانی به پنج سال حبس و به بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شد.

این زندانی سیاسی همچنین از باب مجازات های تکمیلی به دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال منع فعالیت در فضای مجازی محکوم شد.

آقای نیکوکار در تاریخ ۱۹ شهریور ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان زرقان استان فارس بازداشت شد. او ابتدا به زندان عادل‌آباد شیراز منتقل شد و پس از مدتی به زندان نظام انتقال یافت. وی چندی بعد مجددا به زندان عادل‌آباد بازگردانده شد.

این نوازنده تار، بر مزار برخی از جان باختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ موسیقی مینواخت که ویدیوهایی از آن در شبکه های اجتماعی منتشر شده بود.

اصغر نیکوکار⁩، نوازنده تار اهل شهرستان ⁧دیشموک⁩ استان کهگیویه‌ و بویراحمد و ساکن شهرستان زرقان است.

مخالفان جمهوری اسلامی به دولت آلمان: با تهدید و ترور سپاه پاسداران در اروپا مقابله کنید

 انجمن «زن، زندگی، آزادی» در آلمان در نامه سرگشاده‌ای به صدراعظم این کشور، با اشاره به سخنان محسن رفیق‌دوست، وزیر پیشین سپاه درباره نقش مستقیم حکومت ایران در ترور مخالفان، خواستار اقدامات فوری دولت آلمان علیه تهدیدهای جمهوری اسلامی و شناسایی سپاه به‌عنوان یک سازمان تروریستی شد


در نامه انجمن «زن، زندگی، آزادی» آلمان گفته شده است:«ما اظهارات اخیر محسن رفیق‌دوست، وزیر پیشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را شنیده‌ایم. وی به صراحت اذعان داشته است جمهوری اسلامی ایران به‌طور هدفمند، قتل‌های سیاسی مخالفان خود را در خارج از کشور سازماندهی و اجرا کرده است. این قتل‌ها طی دهه‌ها در کشورهای مختلف اروپایی، از جمله آلمان، رخ داده‌اند. این امر بار دیگر تایید می‌کند که دولت ایران نه تنها مردم خود را به‌طور وحشیانه سرکوب می‌کند، بلکه در خاک اروپا نیز فعالیت دارد.»

محسن رفیق‌دوست، نخستین وزیر سپاه پاسداران، شنبه ۱۸ اسفند در گفت‌وگو با سایت دیده‌بان جزییاتی از طرح ترور مخالفان جمهوری اسلامی در سال‌های پس از انقلاب ۵۷ را افشا و به نقش خود در فرماندهی این‌ ترورها در خارج از کشور اعتراف کرد.

رفیق‌دوست ایران اعلام کرد فرماندهی عملیات ترور شماری از مخالفان جمهوری اسلامی در خارج از کشور را بر عهده داشته است.

او درباره ترور شاپور بختیار، آخرین نخست‌وزیر دوره پهلوی، غلامعلی اویسی، ارتشبد نیروی زمینی شاهنشاهی، شهریار شفیق، پسر اشرف پهلوی و افسر ارشد نیروی دریایی ارتش شاهنشاهی و فریدون فرخزاد، هنرمند مخالف جمهوری اسلامی، گفت: «گروه استقلال‌طلب باسک در اسپانیا این ترورها را برای ما انجام داد. ما به آن‌ها پول می‌دادیم و آن‌ها هم برای ما ترور می‌کردند.»

او در ویدیو دیگری که دوشنبه ۲۰ اسفند منتشر شد، گفت هزینه ترورهای جمهوری اسلامی را با سودی که از خرید و فروش اسلحه برای جنگ به دست می‌آورده، تامین می‌کرده است.

وزارت امور خارجه آلمان، سه‌شنبه ۲۱ اسفند، در پاسخ به پرسش ایران‌اینترنشنال درباره واکنش برلین به اظهارات بی‌سابقه محسن رفیق‌دوست، نخستین وزیر سپاه پاسداران، مبنی بر نقش مستقیم حکومت جمهوری اسلامی در ترور مخالفان در خارج از کشور اعلام کرد که این سخنان را مد نظر قرار داده است.

وزارت امور خارجه آلمان در بیانیه‌ای که در اختیار ایران‌اینترنشنال قرار گرفت، اعلام کرد: «ما به‌دقت تحولات در ایران را دنبال می‌کنیم و در جایی که لازم و ممکن باشد، اقداماتی را انجام خواهیم داد. به دلیل نقض گسترده حقوق بشر، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای از سوی اتحادیه اروپا علیه ایران اعمال شده است.»

وزارت امور خارجه آلمان افزود پس از خیزش «زن، زندگی، آزادی»، تحریم‌های اتحادیه اروپا ۱۸۱ فرد و نهاد وابسته به جمهوری اسلامی را هدف قرار داده که در میان آن‌ها، تعداد زیادی از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و «گشت ارشاد» دیده می‌شوند.

در نامه سرگشاده انجمن «زن، زندگی، آزادی» در آلمان آمده است: «علاوه بر این، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد جمهوری اسلامی ایران از طریق نقل و انتقالات مالی غیرقانونی و شبکه‌های مخفی، هزینه‌های مالی فعالیت‌های تروریستی در اروپا را تامین می‌کند.»

انجمن «زن زندگی آزادی» آلمان، در ادامه نامه سرگشاده خود به صدراعظم آلمان، با اشاره به ادامه «فعالیت‌های تروریستی جمهوری اسلامی» در اروپا و آلمان از دولت آلمان خواسته است که برای متوقف کردن «جنایات جمهوری اسلامی» هر چه زودتر سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد و هم‎زمان، با هماهنگی شرکای اروپایی خود، تحریم‌های هدفمندی را علیه مقامات جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران اعمال کند و روابط دیپلماتیک با تهران را در پرتو این تهدیدات مورد بازنگری قرار دهد.

در این نامه همچنین با اشاره به اینکه مخالفان جمهوری اسلامی در آلمان و سایر کشورهای اروپایی در معرض خطرات امنیتی جدی قرار دارند، خواستار تقویت تدابیر حفاظتی دولتی شده تا از حملات هدفمند و فعالیت‌های نظارتی عوامل جمهوری اسلامی جلوگیری شود.

در این نامه سرگشاده همچنین از دولت آلمان خواسته شده است با توجه به اینکه قتل‌های سیاسی در خاک آلمان و اروپا انجام شده‌، نهادهای قضایی آلمان باید به‌طور فعال وارد عمل شوند و با انجام تحقیقات جامع کیفری، در صورت لزوم احکام بین‌المللی برای بازداشت عاملان صادر کنند.

این انجمن همچنین خواستار شناسایی و متلاشی کردن ساختارهای نفوذ جمهوری اسلامی در آلمان و اروپا و پیگرد قانونی حامیان سپاه پاسداران در آلمان شده است.

امضاکنندگان این نامه سرگشاده خود را فعالان حقوق بشر، زندانیان سیاسی سابق، قربانیان و شاهدان نقض حقوق بشر، شاکیان و اعضای جنبش‌های مخالف جمهوری اسلامی معرفی کرده‌اند و در پایان نامه خود گفته‌اند:«جمهوری اسلامی یک تهدید جدی و فوری برای امنیت اروپا محسوب می‌شود. آلمان و اتحادیه اروپا باید سریع و قاطعانه اقدام کنند تا از وقوع جنایات بیشتر جلوگیری کنند و عاملان آن را به عدالت بسپارند.»

۱۴۰۳ اسفند ۲۱, سه‌شنبه

علی جهانیان و فرشته سوری به حبس محکوم شدند

 علی جهانیان و همسرش فرشته سوری، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب نهاوند هرکدام به تحمل یک سال حبس محکوم شدند.


براساس حکمی که در تاریخ ۲۰ اسفندماه توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان نهاوند صادر و به این شهروندان ابلاغ شده است، آقای جهانیان و خانم سوری هرکدام از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به تحمل یک سال حبس در زندان نهاوند محکوم شدند. شعبه مذکور این شهروندان را از بابت اتهام تشکیل گروه در جهت برهم زدن امنیت ملی تبرئه کرده است.

جلسه رسیدگی به اتهامات علی جهانیان و فرشته سوری اوایل بهمن ماه امسال در این مرجع قضایی برگزار شده بود.

آقای جهانیان همراه همسرش فرشته سوری در تاریخ ۱۹ شهریورماه، توسط نیروهای اداره اطلاعات در محل سکونت خود در نهاوند بازداشت شدند. همسر وی پس از چند ساعت بازجویی با تودیع وثیقه از این اداره آزاد شده بود. خانم فرشته سوری در تاریخ ۲۱ شهریورماه، مجددا توسط ماموران اداره اطلاعات نهاوند بازداشت و پس از مدتی به زندان ملایر منتقل شد.

این زوج در تاریخ ۲۱ آبان امسال با تودیع وثیقه آزاد شدند. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروندان به هرانا گفت: “خانم فرشته سوری در مراحل بازجویی در اداره اطلاعات مورد خشونت کلامی و ضرب و شتم قرار گرفته بود.”

علی جهانیان، شاعر و فعال سیاسی ساکن نهاوند پیشتر نیز به واسطه فعالیت‌های خود بازداشت شده بود.

نرگس نصری، نوکیش مسیحی به ۱۶ سال حبس و دیگر مجازات‌ها محکوم شد

 نرگس نصری، نوکیش مسیحی، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۱۶ سال حبس، ۱۵ سال محرومیت از حقوق اجتماعی و پرداخت جزای نقدی محکوم شد. این نوکیش مسیحی در تاریخ ۱۱ آبان‌ماه در اولین ماه بارداری‌اش توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده بود و سپس در تاریخ ۱۱ آذرماه، با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد.


بر اساس حکمی که روز گذشته، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری صادر و به این شهروند ابلاغ شده است، این نوکیش مسیحی از بابت اتهامات فعالیت تبلیغی مغایر با شرع اسلام به لحاظ ارتباط با خارج از کشور به روش تاثیرگذار و عمق اعمال مجرمانه وسیع (با یک درجه افزایش) به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری، ۱۵ سال ممنوعیت اجتماعی پرداخت ۳۳۰ میلیون تومان جزای نقدی و عضویت در جمعیت‌های معارض کشور به ۵ سال زندان و از بابت فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است.

 خانم نصری که در چهارمین ماه بارداری خود به سر می‌برد، از باب مجازات‌های تکمیلی به منع خروج از کشور، منع اقامت در استان تهران و استان‌های همجوار و منع عضویت در دستجات و گروه‌های اجتماعی به مدت دو سال محکوم شده است.

یک منبع مطلع در خصوص صدور حکم یک سال حبس این شهروند از بابت اتهام تبلیع علیه نظام گفت: “این رای به دلیل فعالیت خانم نصری در فضای مجازی به دلیل انتشار مطالب انتقادی در خصوص وضعیت کشور صادر شده است.”

جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده وی در تاریخ ۲۵  بهمن ماه، در شعبه مذکور برگزار شده بود. جلسه بازپرسی او نیز در دی ماه سال جاری در شعبه سه بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران برگزار شد.

نرگس نصری به همراه دو نوکیش مسیحی دیگر در تاریخ ۱۱ آبان ماه، توسط ماموران وزارت اطلاعات به دلیل تشکیل کلیسای خانگی در تهران بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. وی در زمان نگهداری در این بازداشتگاه هر روز مورد بازجویی قرار گرفته بودند. او نهایتا در تاریخ ۱۱ آذرماه، با تودیع وثیقه دو میلیارد و پانصد میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.

نرگس نصری، متولد ۱۳۶۶، نوکیش مسیحی ساکن و اهل تهران است.

۱۴۰۳ اسفند ۱۷, جمعه

احضار فعالان حقوق زنان سنندج در آستانه ۸ مارس

 احضار چند تن از فعالان مدنی و زنان سنندج در آستانه روز جهانی زنان 



«ثریا خدری، سیمین چایچی و بهار زنگی‌بند» از فعالان حقوق زنان در سنندج به فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران احضار و با گرفتن تعهد کتبی تهدید شده‌اند که نباید در هیچگونه تجمع و همایشی به مناسبت روز جهانی زنان شرکت کنند.

شمار احضارها و اخذ تعهد از فعالان مدنی و زنان سنندج بیشتر است و با دستور مستقیم «محمد جباری»، دادستان سنندج انجام شده است.بهار زنگی‌بند، ثریا خدری و سیمین چایچی پیشتر نیز سابقه بازداشت و احضار از سوی نهادهای امنیتی را داشته‌اند.

بهار زنگی‌بند، فعال مدنی و حقوق زنان که در جریان جنبش زن زندگی آزادی به مدت ۲۰ روز بازداشت شده بود به دنبال پرونده‌سازی نیروهای امنیتی از تحصیل در دانشگاه آزاد سنندج محروم شد.

ثریا خدری، فعال مدنی و اجتماعی نیز از بازداشت شدگان این اعتراضات است که پیشتر در  شهریور ۱۳۹۷ از سوی نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی بازداشت شده بود. خانم خدری در زمان بازداشت عضو مؤسسه خیریه «روجیار کردستان» بود.

سیمین چایچی، شاعر و نویسنده سنندجی علاوه بر بازداشت در اعتراضات سال ۱۴۰۱ بارها در رابطه با فعالیت مدنی و تلاش در راستای مطالبات زنان در سنندج به نهادهای امنیتی احضار شده است.

 

بازداشت مرضیه غفاری، فعال مدنی

بازداشت مرضیه غفاری، فعال مدنی وعدم پذیرش وثیقه توسط مقامات قضایی


«بهمن دارالشفایی» روزنامه‌نگار و مستندساز در صفحه اینستاگرام خود خبر داده است که «مرضیه غفاری» از کنش‌گران مدنی نیمه بهمن سال جاری بازداشت و پس از ۱۷ روز انفرادی، به بند زنان زندان اوین منتقل شده است. مقامات قضایی از پذیرش قرار وثیقه برای آزادی این فعال مدنی خودداری کرده‌اند. 

به گفته بهمن دارالشفایی، مرضیه غفاری، از اعضای انجمن فرهنگی «سیزده آبان» در ۲۵ سال اخیر به شکل داوطلبانه در مناطق جنوب تهران مشغول به فعالیت بوده است. بخشی از فعالیت‌های او به مادران باردار و کودکان اختصاص دارد. 

نیروهای امنیتی مرضیه غفاری را ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ در خانه‌اش بازداشت کرده‌اند. این فعال مدنی ۱۷ روز در انفرادی حبس بوده و از ۳۰ بهمن به بند زنان زندان اوین منتقل شده است. 

مرضیه غفاری از زندانیان دهه شصت است که در سال‌های اخیر به بیماری سرطان مبتلا شده و مشغول درمان این بیماری است. 

بهمن دارالشفایی نوشته است که مقامات قضایی برای آزادی مرضیه غفاری وثیقه تعیین کردند و وقتی خانواده این کنش‌گر مدنی وثیقه را تحویل دادند، پاسخ شنیدند که تصمیم مسوولان پرونده تغییر کرده است و او بایستی فعلا در بازداشت باشد. 

سفیر ایران در سوئد احضار شد

 

وخامت حال احمدرضا جلالی، پزشک دوتابعیتی؛ سفیر ایران در سوئد احضار شد


رسانه‌های ایران از احضار سفیر ایران در سوئد توسط وزارت خارجه این کشور خبر دادند. گفته شده که وزارت خارجه سوئد خواستار آزادی «احمدرضا جلالی»، پزشک دو تابعیتی زندانی در ایران، شده است.

همزمان وزارت خارجه سوئد، روز جمعه ۱۷ اسفند۱۴۰۳، با اشاره به گزارش‌ها مبنی بر وخامت حال آقای جلالی، شهروند دوتابعیتی ایرانی-سوئدی که در ایران به اعدام محکوم شده، بر درخواست مجدد برای ملاقات آقای جلالی با همسرش و دسترسی او به خدمات درمانی مناسب تاکید کرده است.

هفته پیش گزارش‌هایی مبنی بر بدتر شدن شرایط جسمی و روانی آقای جلالی در زندان منتشر شد و در پی این گزارش‌ها، همسر او، خانم «ویدا مهران‌نیا»، در نامه‌ای به وزارت خارجه سوئد خواستار پیگیری وضعیت این شهروند سوئدی ایرانی‌تبار شده بود.

خانم مهران‌نیا همان‌زمان در مصاحبه‌ای با شبکه خبری «ایران اینترنشنال» گفته بود که وکیل آقای جلالی بعد از ملاقات با او، گفته که او به شدت لاغر شده و مثل «پوست و استخوان» شده است.

آقای جلالی در بهار سال ۱۳۹۵ ، به‌عنوان پژوهشگر بحران و به دعوت دانشگاه‌های تهران و شیراز به ایران سفر کرد ولی توسط اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و با اتهام «جاسوسی» به اعدام محکوم شد.

پیش‌تر فعالان حقوق‌بشر امیدوار بودند که او نیز مانند بسیاری از زندانیان دوتابعیتی که توسط مقامات جمهوری اسلامی، به گفته آن‌ها «گروگان» گرفته شده‌اند در تبادل با «حمید نوری»، دادیار سابق زندان گوهردشت و از اعضای هیات مرگ در دهه ۶۰ که در سوئد دادگاهی و به حبس ابد محکوم شده بود، به سوئد بازگردانده شود. اما، پس از توافق دولت سوئد با جمهوری اسلامی، مشخص شد که او در لیست تبادل زندانی‌ها نبوده است.

آقای جلالی همان‌زمان در یک فایل صوتی از زندان اوین با اعتراض به بی‌عملی دولت سوئد برای نجات جان او، گفته بود: «وضعیت من برای دولت سوئد اهمیتی ندارد.»

۱۴۰۳ اسفند ۱۵, چهارشنبه

وکیل مهدی یراحی از اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق موکلش خبر داد

 


وکیل مهدی یراحی، خواننده ترانه‌های اعتراضی، از اجرای «تام و تمام» حکم شلاق موکل خود در شعبه چهارم اجرای احکام دادسرای امنیت اخلاقی تهران خبر داد.

آن‌طور که زهرا مینویی در شبکه ایکس اطلاع‌رسانی کرده، این حکم روز چهارشنبه، ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ اجرا شده است.

به نوشتۀ خانم مینویی، آخرین بخشِ احکام صادره از شعبۀ ۲۶ دادگان انقلاب اسلامی تهران علیه این هنرمند، مبنی بر ۷۴ ضربه شلاق، به‌طور «تام و تمام» اجرا و پروندۀ آقای یراحی مختومه شد.

مهدی یراحی، خواننده، که با ترانه‌های اعتراضی‌اش، با اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» همراهی کرد، ۹ اسفند ۱۴۰۳ با انتشار ویدئویی، دربارۀ شرایط خود و حکم ۷۴ ضربه شلاق برای پروندۀ ترانۀ «روسری»‌ توضیح داده بود.

او با اشاره به حکم دادگاه مبنی بر دو سال و ۸ ماه حبس که یک سال آن قابل اجرا بود، افزوده بود که جزای نقدی را نیز پرداخت کرده، اما درخواستی برای لغو ۷۴ ضربه شلاق ندارد.

یراحی اضافه کرده بود که به‌دلیل شرایط جسمانی‌، حکم زندان او به حبس خانگی با پابند تبدیل شد و «پس از پایان این دوره، می‌خواستیم فک وثیقه کنیم و گفتند که منوط به اجرای حکم شلاق است یا اینکه تکلیف آن روشن شود.»

این هنرمند تأکید کرده بود که «من در رسانه این حکم را محکوم، و اعلام کردم که منتظر ابلاغ هستم و درخواستی برای لغو آن ندارم و آماده اجرا هستم.»

مهدی یراحی در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» که با جان‌باختن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد در سال ۱۴۰۱ آغاز شد، یکی از ترانه‌های خود را بازخوانی کرد و «از خودت خبر بیار» را با «روسری‌تو دربیار» جایگزین کرد. استقبال گسترده از این ترانه، بازداشت او را در پی داشت.

۱۴۰۳ اسفند ۱۴, سه‌شنبه

چکامه‌ چمن‌ماه: از لحظه بازگشت به ایران یک روز هم آرامش نداشته‌ام

 


چکامه‌ چمن‌ماه، بازیگر ایرانی که هشت ماه است به کشور بازگشته با انتشار تصویر احضاریه‌ای از ادامه فشارهای امنیتی بر وی خبر داد و نوشت از لحظه‌ای که به وطن بازگشته، حتی یک روز اجازه نداده‌اند در آرامش زندگی کند.

خانم چمن‌ماه، روز سه‌شنبه ۱۴ اسفند با انتشار پستی در اینستاگرام به شرح آنچه بر وی پس از بازگشت به ایران گذشت پرداخت و نوشت: در بدو ورود، در فرودگاه امام، پاسپورتم ضبط شد و اعلام کردند: «ممنوع‌الخروج هستید.»

این بازیگر در ادامه نوشت: در این ماه‌ها، بارها بدون حکم قضایی از سوی نهادهای مختلف امنیتی مورد بازجویی و بازخواست قرار گرفتم و در برخی مواقع با بدرفتاری و برخوردهای توهین‌آمیز مواجه شدم.

چکامه‌ چمن‌ماه با اشاره به اصرار مسئولان حکومت برای بازگشت ایرانیان به کشور افزود: در حالی که مسئولان حکومت مدام از بازگشت ایرانیان خارج از کشور سخن می‌گویند، از لحظه‌ای که به وطن بازگشته‌ام، حتی یک روز اجازه نداشته‌ام در آرامش زندگی کنم.


مینو روزه دار از زندان اوین آزاد شد

 


امروز سه شنبه ۱۴ اسفندماه، مینو روزه‌ دار، متهم سیاسی با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

بر اساس اطلاعات دریافتی ، آزادی خانم روزه دار امروز سه شنبه ۱۴ اسفندماه، با تودیع وثیقه صورت گرفته است.

وی اواسط بهمن ماه سال جاری در شعبه پنج دادسرای اوین، اتهاماتی از قبیل تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبر و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، به خانم روزه دار تفهیم شده بود.

خانم روزه‌ دار در تاریخ ۱ بهمن‌ماه امسال توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه، موسوم به بند یک‌الف، منتقل شد. وی پس از یک هفته به بند زنان زندان اوین انتقال یافت.

مینو روزه‌ دار، شهروند اهل تهران و مادر سه فرزند است.


۱۴۰۳ اسفند ۱۲, یکشنبه

کنار زنان ایران می‌مانم و از رانت جنسیتی برای اجرای کنسرت بهره نمی‌گیرم

 



توضیحات «مهدی یراحی» در خصوص اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق مرتبط با پرونده ‎روسریتو و صحب کوتاه او با مردم عزیز ایران.
مهدی یراحی در ادامه از ظلم چند ساله به زنان اهل موسیقی می‌گوید: «چند سال است ممنوع‌الکار هستم و به همین دلیل یک رنجی را مضاعف فهمیدم اینکه زنان سرزمینم چه می‌کشند از این رنج و از این درد، که سال‌ها به آنها تحمیل شده که اگر یک انسان استعدادی دارد به‌خاطر جنسیتش نتواند از آن استعداد استفاده کند.
به‌خاطر ظلمی که با زنان حوزه موسیقی می‌شود، و به‌خاطر آگاهی که حاصل شده‌است، از رانت جنسیتی استفاده نخواهم کرد.»
قانون اساسی :
اصل ۲۱-حقوق زنان
اصل ۲۲-رعایت حقوق ذاتی و شهروندی
اصل۳۴-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
اصل۳۸-منع شکنجه

اعلامیه جهانی حقوق بشر:  
ماده ۵-شکنجه ممنوع 
ماده ۸- رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده ۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

مینو روزه دار ، همچنان بلاتکلیف در زندان اوین

  


مینو روزه دار ، شهروند ساکن تهران علیرغم گذشت بیش از چهل روز از زمان بازداشت ، کماکان به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین به سر می برد.

مینو روزه دار در تاریخ یکم بهمن ماه امسال توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه، موسوم به بند یک الف، منتقل شد. وی پس از یک هفتنه به بند زنان زندان اوین انتقال یافت.

در شعبه پنج دادسرای اوین ، اتهاماتی از قبیل تبلیغ علیه نظام ، توهین به رهبر و بنیان گذار جمهور اسلامی ، به خانم روزه دار تفهیم شده است.

مینو روزه دار ، شهروند اهل تهران و مادر سه فرزند است.


۱۴۰۳ اسفند ۱۱, شنبه

هیوا سیفی‌زاده به اتهام خوانندگی در حضور آقایان بازداشت شد

 


سعید نعمتی امره، وکیل هیوا سیفی‌زاده، به خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران گفت که موکل او به همراه جمعی از هم گروهی‌های ایشان به اتهام‌های برگزاری «کنسرت فاقد مجوز» و خوانندگی به عنوان تک‌خان در حضور آقایان بازداشت شدند.
سیفی‌زاده و هم‌گروهی‌هایش با قرار وثیقه آزاد شدند اما مدیر عمارت روبه‌رو، محل برگزاری اجرا، همچنان در بازداشت است.
هیوا سیفی زاده در ساعت ۲۲:۳۰ پنجشنبه ۹ اسفند در حین اجرای یک کنسرت در مجموعه فرهنگی عمارت روبرو واقع در چهارراه ولیعصر تهران، و پس از اجرای یک قطعه و حین اجرای قطعه دوم با ورود ماموران لباس شخصی بازدداشت شد. علت بازداشت به گفته مامورین اجرای برنامه بدون مجوز و همچنین حکم دادستانی بوده است.

منابع : ایران اینترنشنال - ایران وایر

یک زندانی در زندان خرم آباد اعدام شد

 



 در تاریخ ۵ اسفند ماه، حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، در زندان پارسیلون خرم آباد به اجرا درآمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه روز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان پارسیلون خرم آباد اعدام شد.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، آقای رضایی پیشتر از بابت اتهام قتل بازداشت و سپس توسط دادگاه کیفری به اعدام محکوم شده بود. 

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱ ژانویه ۲۰۲۴ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴، دستکم ۹۳۰ زندانی شامل ۵ کودک-مجرم در زندان های ایران اعدام شدند. این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۴.۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم ۴ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین در این مدت، ۲۱۴ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۵۴ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است .

منبع : هرانا

۱۴۰۳ اسفند ۹, پنجشنبه

شمار اعدام‌شدگان در زندان قزلحصار کرج به ۹ تن افزایش یافت

 


خبرگزاری هرانا – سحرگاه روز گذشته، زندان قزلحصار کرج شاهد اجرای حکم اعدام دستکم ۹ زندانی بود. از میان این افراد، پنج زندانی در پرونده‌هایی جداگانه با اتهام قتل، یک زندانی از بابت اتهام محاربه از طریق مباشرت در سرقت مسلحانه و سه زندانی از بابت تجاوز به چوبه دار آویخته شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه روز چهارشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۳، دستکم ۹ زندانی در زندان قزلحصار کرج اعدام شدند.

هویت چهار تن از آنها مصیب عزیزی، سجاد اقبالی، بهمن هوشمند، اهل همدان و علیرضا بساطی نیا، اهل ایلام توسط هرانا احراز شده است. این زندانیان پیشتر در پرونده‌های مجزا، از بابت اتهام قتل بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند.

پنجمین زندانی اعدام شده، در این زندان که هویتش تاکنون احراز نشده، پیشتر به اتهام محاربه از طریق مباشرت در سرقت مسلحانه به اعدام محکوم شده بود.

همچنین، سایت ایونانیوز که از رسانه‌های رسمی است، از اجرای حکم ۴ زندانی دیگر خبر داد.

این رسانه اعلام کرد که مردی  در سال ۱۴۰۱ در پی یک درگیری ساده با همسایه خود، دست به قتل زد و توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شد. او سحرگاه دیروز به چوبه دار آویخته شد.

در این گزارش به جزئیات بیشتر در خصوص سه زندانی که از بابت اتهام تجاوز اعدام شده‌اند، اشاره‌ای نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱ ژانویه ۲۰۲۴ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴، دستکم ۹۳۰ زندانی شامل ۵ کودک-مجرم در زندان های ایران اعدام شدند. این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۴.۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم ۴ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین در این مدت، ۲۱۴ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۵۴ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.


منبع: خبرگزاری هرانا