به دلیل انتشار تصاویر بدون حجاب، یک زن در اردبیل بازداشت شد...
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستانی #اردبیل از #بازداشت یک زن در این شهر، به دلیل آنچه “کشف حجاب و تهیه و پخش تصویرهای نیمه عریان” عنوان کرده است، خبر داد.
به دلیل انتشار تصاویر بدون حجاب، یک زن در اردبیل بازداشت شد...
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستانی #اردبیل از #بازداشت یک زن در این شهر، به دلیل آنچه “کشف حجاب و تهیه و پخش تصویرهای نیمه عریان” عنوان کرده است، خبر داد.
خانم ناهید بهروزی، شهروند بهائی بازداشت شد
امروز دوشنبه هشتم مردادماه، ناهید بهروزی (فروهری)، شهروند بهائی ساکن شهرستان فردیس توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت شد. همزمان منزل وی مورد تفتیش قرار گرفته و شماری از وسایل شخصیاش ضبط شده است.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “خانم بهروزی امروز دوشنبه هشتم مرداد ۱۴۰۳، توسط نیروهای اداره اطلاعات در منزل شخصیاش بازداشت شد. ماموران همزمان اقدام به #تفتیش منزل کرده و شماری از وسایل او از جمله تلفن همراه، لپ تاپ و کامپیوتر را ضبط کردهاند.”
سپیده رشنو، شاعر و نویسنده برای اجرای حکم سه سال و ۱۱ ماه حبس به زندان فراخوانده شده و باید روز شنبه ۶ مرداد (۲۷ ژوئیه) خود را به زندان معرفی کند.
انجمن قلم آمریکا طی اطلاعیهای به این امر اعتراض کرده و با اشاره به آنچه تنها برای نداشتن حجاب اجباری بر این نویسنده رفته، نوشته است: «دگراندیشانی مانند سپیده مظهر نقشی هستند که اغلب نویسندگان و هنرمندان در دفاع از حقوق بشر دارند.»
سایت این نهاد متنی را از سپیده رشنو منتشر کرده که برای انجمن قلم ارسال شده و اجازه نشر آن را به این نهاد داده است. سپیده رشنو در این متن نوشته است: «ادبیات مبارزه گاهی شعری از محمد مختاری است که زیر لب زمزمه میشود، گاهی آوازی است که ویکتور خارا خوانده، گاهی حکاکیهای یک زندانی سابق بر دیوار سلول انفرادی است تا زندانی جدید بداند کسی قبلاً اینجا بوده است.»
به دلیل نبود شرایط مناسب در زندان؛ نگهداری محمد اردشیر خاموشی، شهروند معلول بازداشتی در آسایشگاه
محمد_اردشیر_خاموشی، شهروند دارای معلولیت که در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی بازداشت شد، به دلیل نبود شرایط نگهداری وی در زندان به یکی از آسایشگاه های معلولین شهرستان بجستان منتقل شده است. با گذشت بیش از یک ماه، وی کماکان تحت الحفظ در این آسایشگاه در بلاتکلیفی بسر میبرد.
براساس اطلاعات دریافتی هرانا، محمد اردشیر خاموشی، اواخر خرداد ماه پس از حضور در دادگاه_انقلاب شهرستان باخرز، به دستور قاضی شیری بازداشت و به آسایشگاه معلولین شهید فیاض بخش مشهد منتقل میشود. به دلیل نبود شرایط نگهداری وی در زندان، محمد اردشیر خاموشی ده روز پس از بازداشت به آسایشگاه معلولین شهید رئوفی بجستان منتقل شد و کماکان تحت الحفظ در این آسایشگاه در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.
آزار قضایی" توماج صالحی محبوس در زندان ، شکایت سه نهاد حقوق بشری به سازمان ملل...
سه سازمان حقوق بشری "داوتی استریت چمبرز"، "شاخص سانسور" و "بنیاد حقوق بشر" روز چهارشنبه سوم مرداد در اعتراض به ادامه بازداشت خودسرانه، شکنجه و آزار و اذیت توماج صالحی بطور مشترک شکایتنامهای به کارگروه بازداشت خودسرانه سازمان ملل(UNWGAD) ارسال کردند.
این سازمانها در نامه خود علاوه بر محکوم کردن شکنجههای جسمی و روانی اعمال شده بر این رپر منتقد حکومت به پروندهسازیهای جدید علیه او اشاره کرده و گفتهاند که جمهوری اسلامی به تعهدات حقوقی بینالمللی خود در برخورد با او پایبند نیست. آنها خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط این هنرمند شدهاند...
مرکز اسلامی هامبورگ "لانه جاسوسی رژیم ایران" تعطیل و بسته شد...
تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ با استقبال سیاستمداران آلمانی روبرو شد. امید نوریپور، رهبر حزب سبزهای آلمان در این باره گفت: «مرکز اسلامی هامبورگ مدتهای زیادی لانه جاسوسی رژیم ایران بود. خوب شد که بالاخره بسته شد.»
بیژن جیرسرایی، دبیرکل حزب دموکراتهای آزاد نیز از بسته شدن مرکز اسلامی هامبورگ ابراز خشنودی کرد و به خبرگزاری آلمان گفت، این مرکز سالهای متمادی به دستور رهبری جمهوری اسلامی پروپاگاندای ضد دموکراسی و نفرت علیه دگراندیشان را انتشار داده است.
مهناز طراح در زندان اوین اقدام به خودکشی کرد...
خانم مهناز طراح، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین شامگاه سه شنبه دوم مردادماه، از طریق بلعیدن قرص اقدام به خودکشی کرد. این زندانی پس از این اقدام به بیمارستان لقمان منتقل و حدود یک ساعت قبل به زندان اوین بازگردانده شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهناز طراح، زندانی سیاسی دست به خودکشی زد.یک منبع مطلع نزدیک به خانواده وی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “شامگاه سه شنبه دوم مردادماه، خانم طراح از طریق بلعیدن قرص اقدام به خودکشی کرد. وی پس از این اقدام به #بیمارستان_لقمان منتقل و حدود یک ساعت پیش از این بیمارستان به زندان اوین بازگردانده شد.”
حکم اعدام دانیال کاظمی نژاد، زندانی محبوس در زندان دیزلآباد کرمانشاه بدون اطلاع خانواده و مخفیانه اجرا شد.
وی پیشتر بابت اتهام قتل یک عضو سپاه پاسداران به نام سجاد امیری بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
قانون اساسی :
اصل ۲۲-رعایت حقوق ذاتی و شهروندی
اصل ۳۲-عدم توقیف،حبس،تبعید غیر قانونی
اصل۳۴-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
(https://bashariyat.org/?page_id=13181)
اعلامیه جهانی حقوق بشر:
ماده ۳-حق حیات برای همه
ماده ۸- رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده ۹- عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی
ماده ۱۰-حق محاکمه قانونی برای همه
ماده ۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی
(https://bashariyat.org/?page_id=183)
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
پخشان عزیزی متهم سیاسی محبوس در زندان اوین به اعدام محکوم شد...
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پخشان عزیزی به اعدام محکوم شد.
بر اساس حکمی که توسط شعبه بیست و ششم #دادگاه_انقلاب_تهران به ریاست قاضی #ایمان_افشاری صادر و روز سه شنبه دوم مردادماه، به خانم عزیزی در زندان اوین ابلاغ شده، وی از بابت اتهاماتی از جمله عضویت در جمعیت های معارض کشور به اعدام محکوم شده است.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی روز یکشنبه ۳۱ تیرماه در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن حمایت از قانون اقدام راهبردی مجلس درباره برجام، در واکنش به برخی انتقادها از این قانون گفت که "این عیبجوییها مطلقا درست نیست".
شماری از چهرههای اصلی ستاد انتخاباتی پزشکیان، از قانون اقدام راهبردی به عنوان یکی از اصلیترین موانع مذاکره با غرب و احیای برجام نام بردهاند. خامنهای همچنین افزود که افرادی باید در کابینه پزشکیان حضور یابند که "از بن دندان به نظام جمهوری اسلامی معتقد باشند". بسیاری از ناظران میگویند که خامنهای با این سخنان عملا چهارچوب کاری و خط مرزهای دولت پزشکیان را حتی پیش از شروع به کار این کابینه مشخص کرد. همین موضوع دستمایه مانا نیستانی در طراحی کاریکاتور این هفته برای دویچه وله فارسی شده است.
گزارش ماهانه؛ نگاهی اجمالی به وضعیت حقوق بشر در تیرماه ۱۴۰۳
آنچه در پی میآید گزارش ماهانه و اجمالی از وضعیت #حقوق_بشر در ایران در دوره زمانی تیرماه ۱۴۰۳ است که به همت نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران تهیه شده است، این گزارش، تصویری گسترده و تکاندهنده از نقض حقوق بشر در ابعاد مختلف ارائه میدهد. از اجرای حکم #اعدام تا نقض آزادیهای فردی و اجتماعی، از خشونت نظامی و قضایی تا مشکلات کارگری و اعتراضات، همگی نشاندهنده چالشهای جدی در زمینه رعایت حقوق بشر در ایران هستند. این گزارش همچنین بر میزان بالای اعدامها، بازداشتها، و محکومیتهای سنگین بر اساس اتهامات مختلف تاکید دارد و نشان میدهد که این رویدادها در سراسر کشور گستردهاند.خلاصه اجرایی : در طول تیرماه ۱۴۰۳، شاهد گسترهای از نقضهای حقوق بشر در سراسر ایران بودیم. با ارزیابیهای دقیق و گزارشهای دریافتی، مجموعاً صدها مورد نقض حقوق بشر شناسایی و ثبت شده است که شامل نقض حقوق #زندانیان، آزادی بیان، حق تحصیل، حقوق #کودک، خشونتهای خانگی، خشونت مبتنی بر جنسیت، بهداشت و محیط زیست، حقوق کار، و خشونت نظامی و قضایی میشود...
گزارشی از آخرین وضعیت عاطفه رنگریز ، فعال حقوق زنان در زندان شاهرود
عاطفه رنگریز، فعال حقوق زنان، دوران محکومیت خود را در زندان شاهرود سپری میکند. خانم رنگریز پیشتر توسط دادگاه انقلاب شاهرود به بیش از سه سال و سه ماه حبس محکوم شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، #عاطفه_رنگریز دوران محکومیت خود را در #زندان_شاهرود سپری میکند.
یک منبع نزدیک به خانواده این فعال #حقوق_زنان ضمن تأیید این خبر به هرانا گفت: “اخیرا محکومیت خانم رنگریز در زندان #شاهرود به اجرا درآمده است. این #فعال_حقوق_زنان از بابت پرونده پیشین خود، توسط #دادگاه_انقلاب شاهرود از بابت اتهام همکاری و عضویت در گروههای مخالف نظام به دو سال و هفت ماه و شانزده روز حبس و به اتهام تبلیغ علیه نظام به هفت ماه و شانزده روز زندان محکوم شده بود.”
#پانتها بهرام، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون، با انتشار مطلبی عنوان کرد که حراست وزارت ارشاد به او اعلام داشته که ممنوع الفعالیت و تدریس است...
خانم بهرام، پیشتر نیز در پی حمایت از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ و انتشار تصاویر بدون #حجاب_اجباری از خود، تحت فشارهای امنیتی قرار گرفته و به جزای نقدی محکوم شده بود.
عضو شورای عالی نظام پرستاری با اعلام اینکه ماهانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از پرستاران به دلیل مشکلات معیشتی از کشور #مهاجرت میکنند، گفت: "یکی از مطالبات مهم #پرستاران، اجرای صحیح قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است. مدت زمان زیادی است که تعرفه خدمات پرستاران به حساب پرستاران واریز نشده است و بیش از یک سال است که این تعرفه، به دست پرستاران نرسیده است. علاوه بر این، رفاهیات همکاران پرستار اصلاً مناسب نیست."
#فریدون_مرادی دغدغههای مالی نیروهای شرکتی و کمبود شدید نیروی پرستاری را از دیگر معضلات مهم جامعه پرستاری عنوان کرد و افزود: اکنون فشار کاری ناشی از کمبود نیرو را باید سایر پرستاران در قالب اضافه کاری جبران کنند و این موضوع نیز به صورت اضافه کاری اجباری به پرستاران تحمیل میشود.
خانم جهانی باز هم میگوییم "زن، زندگی، آزادی"
شامگاه سهشنبه ۲۶ تیرماه، سارا جهانی فعال زنان، با انتشار ویدئویی اعلام کرد که برای "اجرای حکماش " قصد دارد خود را به زندان لاکان معرفی کند.
سارا جهانی یکی از یازده فعال حقوق زنان است که در آستانه اولین سالگرد قتل مهسا (ژینا) امینی در گیلان بازداشت شدند. دادگاه تجدید نظر استان گیلان حکم ۶۰ سال زندان را به اتهام "تبلیغ علیه نظام " و "تشکیل گروه و اجتماع و تبانی با هدف برهم زدن امنیت ملی" برای این گروه صادر کرده است.
حوزهٔ روانشناسی فیزیولوژیک، در شهر ماکو در آذربایجان غربی بازداشت شده است.
مژگان سلمانزاده هفتهٔ گذشته در تماس با نزدیکانش اعلام کرده است که به بند عمومی منتقل شده است.
قانون اساسی :
اصل ۲۲-رعایت حقوق ذاتی و شهروندی
اصل ۲۳-منع تفتیش عقاید
اصل ۳۲-عدم توقیف،حبس،تبعید غیر قانونی
اصل۳۴-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
اعلامیه جهانی حقوق بشر:
ماده ۸- رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده ۹- عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی
ماده ۱۸-حق آزادی عقیده
ماده ۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
محکومیت زرتشت احمدی راغب، فعال مدنی زندانی به حبس و تبعید...
شانزده زن زندانی سیاسی در #زندان_اوین، با نگارش نامهای، صدور حکم اعدام علیه #شریفه_محمدی، فعال کارگری را محکوم کردند و خواهان توقف این حکم شدند.
رشت؛ شش فعال حقوق زنان جهت اجرای حکم حبس بازداشت شدند
عفو بینالملل اخیرا نسبت به اعدام احتمالی احمدرضا جلالی در ایران هشدار داده است و در نامهای خطاب به رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، خواستار توقف هرگونه برنامه برای اعدام این پژوهشگر ایرانی-سوئدی زندانی و لغو این حکم شده است.
حال نسرین ستوده، فعال حقوق بشر و وکیل دادگستری زندانی در ایران که در حال حاضر در مرخصی درمانی به سر میبرد با ارسال نامهای خطاب به رئیس و نمایندگان پارلمان اروپا از این نهاد خواسته است که برای آزادی جلالی تلاش کند. او که در سال ۲۰۱۲برنده جایزه ساخاروف پارلمان اروپا شد در آغاز نامهاش اشاره کرده است: «شما میدانید که دکتر احمد رضا جلالی سالهاست در زیر حکم اعدام به سر میبرد و تاکنون سه بار برای اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده است. رفتاری که با اجرای حکم، تفاوت چندانی ندارد.»
ممنوعیت تماس و ملاقات؛ گزارشی از آخرین وضعیت مهوش ثابت شهروند بهائی در زندان اوین
مهوش ثابت (شهریاری)، از اعضای سابق مدیران جامعه بهائی ایران موسوم به “یاران ایران”، دوران محکومیت حبس خود را در زندان اوین سپری میکند. وی از روز گذشته، از امکان برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم شده است.
امروز بیست و پنجمین سالگرد واقعه کوی دانشگاه تهران (1378) در حالی از راه می رسد که پس از بیش از دو دهه از آن واقعه، هیچگاه عوامل اصلی در نقض_حقوق_بشر و #سرکوب #دانشجویان، علیرغم اینکه عملکردشان تعداد زیادی مجروح، بازداشت شده و چندین مفقود و کشته شده برجای گذاشت مورد محاکمه و پاسخگویی قرار نگرفتند. یکی از چهره های موثر در #سرکوب_دانشجویان در آن واقعه، #محمد_باقر_قالیباف است که اکنون بر کرسی ریاست #مجلس در #ایران تکیه دارد...
رابطه آلمان و ایران؛ پایان میراث مرکل در اتحادیه احزاب مسیحی
سند راهبردی تازه فراکسیون پارلمانی اتحادیه احزاب دمکرات و سوسیال مسیحی روز دوم ژوئیه به تصویب این گروه رسید و با عنوان "رژیم ایران دشمن صلح، آزادی و زنان – برای یک سیاست جدید در قبال ایران" منتشر شد. در این سند تصریح شده که "با این رهبران، جمهوری اسلامی ایران در تمامی زمینهها کاملا ضد آلمان است". فراکسیون پارلمانی خواسته تا با انجام تمهیداتی "رژیم ملایان تضعیف و منزوی شود تا به خشونت عریان در قبال مردم خود پایان دهد و از صدمه رساندن به منطقه و جهان جلوگیری شود" و در ادامه رئوس سیاست جدید خود در قبال ایران را اعلام کرده است.
روند تروریستی خواندن سپاه در اتحادیه اروپا به جریان افتاد
وزارت امور خارجه آلمان با حمایت چند کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا، درخواست رسمی در بروکسل، مقر اتحادیه اروپا، ارائه کرده که هدف از آن قرار دادن سپاه پاسداران بدلیل فعالیتهای ترویستی در لیست تحریمهای اتحادیه اروپا است.
فهرست تروریستی اتحادیه اروپا در عکسالعمل به ترورهای یازده سپتامبر ۲۰۰۱ ایجاد شده است.
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در نشست شورای روابط بینالمللی اتحادیه اروپا که در روز ۲۴ ژوئن در لوکزامبورگ برگزار شد، همتایان خود را در جریان راه افتادن این پرونده و درخواست قرار داد.
اتحادیه اروپا به حکومت ایران : به آزار بهائیان خاتمه دهید
اتحادیه اروپا به همراه بیش از ۵۰ نماینده پارلمان اروپا و سناتورهایی از چندین کشور اروپایی در بیانیه مشترکی از جمهوری اسلامی خواستند آزار و اذیت بهاییان را متوقف کند.
بیانیه اتحادیه اروپا که در پاسخ به سوال پارلمان اروپا صادر شده، میگوید: «اتحادیه اروپا قاطعانه از مقامات ایرانی میخواهد تا از برخورداری کامل از حقوق بشر و آزادیهای اساسی برای همه ایرانیان، از جمله افراد متعلق به اقلیتهای قومی، مذهبی و زبانی مانند بهائیان اطمینان حاصل کنند.»
نمایندگان پارلمان اروپا همچنین نسبت به وضعیت زنان بهایی ابراز نگرانی کردهاند چرا که به دلیل زن بودن و بهایی بودن تحت ستم مضاعف قرار دارند. در بیانیه نمایندگان مجلس اروپا آمده است که تشدید تنش علیه بهائیان در ایران "کاملا غیرقابل قبول" است و نشان دهنده "روند نگران کننده خصومت علیه جامعهای است که از سال ۱۹۷۹ با آزار و اذیت سیستماتیک روبرو بوده است." نمایندگان پارلمان اروپا همچنین از مقامات ایران خواستهاند به "حق آزادی، اشتغال، آزادی اجتماع و بیان، مالکیت، آموزش و دفن بدون تبعیض یا تعصب" احترام بگذارند.
خانواده قربانیان حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل ، از ایران، سوریه و کره شمالی شکایت کردند
اتحادیه ضد افترا روز دوشنبه (۱۱ تیر) به نمایندگی از ۱۲۵ قربانی و خانواده قربانیان حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل، دادخواستی را علیه سوریه، ایران و کره شمالی به دادگاه فدرال واشنگتن ارائه کرد.
در این دادخواست گفته شده این سه کشور با "حمایت مالی، نظامی و تاکتیکی" برای این گروه افراطی فلسطینی، به آنها در حمله به خاک اسرائیل یاری رساندند. ایران، کره شمالی و سوریه از سوی آمریکا در فهرست حکومتهای حامی تروریسم قرار داده شدهاند. حماس که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته میشود، در روز هفتم اکتبر سال گذشته با حمله به اسرائیل، بیش از ۱۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۵۰ تن را نیز به اسارت گرفت. گمان میرود هنوز بیش از صد گروگان در غزه به سر میبرند، هر چند مشخص نیست چه تعداد از آنها همچنان زنده هستند.
بر اساس آمارهای رسمی، میزان مشارکت در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۳ در ایران حدود ۴۰ درصد بوده است. این در حالی است که شماری از کارشناسان مستقل، میزان واقعی مشارکت را حتی کمتر از این رقم میدانند. در شبکههای اجتماعی ویدئویی از سخنان علی خامنهای در اردیبهشتماه سال ۱۳۸۰ دستبهدست میشود که گفته بود: «ننگ است برای یک ملتی، مثل بعضی از ملتهایی که شما میبینید با همه باد و بروتی که دارند در انتخابات ریاستجمهوریشان، ۳۵ درصد یا ۴۰ درصد حائزان شرایط شرکت کنند.»
پیام ولی، شهروند بهائی مجددا به حبس و دیگر مجازات ها محکوم شد...
پیام ولی، شهروند بهائی در خصوص پرونده ای که در طول دوران حبس علیه وی گشوده شد، توسط دادگاه انقلاب کرج به یک سال حبس، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و منع حضور در شبکه های مجازی محکوم شد. وی اکنون در حال تحمل دوران محکومیت پیشین خود در زندان #قزلحصار کرج است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، #پیام_ولی، شهروند #بهائی به حبس و دیگر مجازات ها محکوم شد.براساس حکمی که روز شنبه نهم تیر ماه توسط شعبه سوم #دادگاه_انقلاب کرج به ریاست قاضی #نریمانی صادر و در زندان به آقای ولی ابلاغ شده است، وی از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال #حبس و دو سال ممنوعیت خروج از کشور و منع حضور در شبکه های مجازی محکوم شده است.